<![CDATA[Gertjan Piek  - Weblog]]>Mon, 01 Feb 2016 17:35:02 -0800EditMySite<![CDATA[September 03rd, 2012]]>Tue, 04 Sep 2012 06:58:25 GMThttp://www.gertjanpiek.nl/weblog/september-03rd-2012Na de Première
Inmiddels al best een tijdje na de première. 5 Juli 2012! Prinsentheater afgeladen vol, recensent van naam erbij, nieuw lichtplan en andere technische zaken waar ik me nog nooit zo mee heb beziggehouden, zenuwen onder controle, gewoon opkomen zonder te struikelen of zo, voorstelling spelen, veel water want erg heet in theater (net op deze warme dag de airco stuk!) , maar het gaat goed, fijn publiek, staande ovatie, bloemen, 2 dagen later goede recensie. YES!!

Maar dan?

Dan blijkt dat je om door te gaan en de voorstelling vaak te gaan spelen nog ontzettend veel dingen moet regelen waar ik op dat moment geen tijd voor heb. Optredens met mijn band, vakantie voorbereiden, allemaal leuke dingen maar theater schiet dus even niet op. Ook wil ik een CD uitbrengen met de liedjes van de voorstelling, ook dat heeft weer allerlei haken en ogen. Schiet even niet op allemaal. Gelukkig ben ik toch al een "oude lul" dus die 2 maanden kunnen er ook nog wel bij.

Inmiddels van een mooie vakantie genoten en weer vol energie aan de bak! Er komt schot in de CD en ik hoop deze begin oktober te kunnen presenteren. Daarnaast flink aan het netwerken, het is tenslotte de 21e eeuw, om de agenda gevuld te krijgen. Op dit moment nog niets concreet maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat zeer snel gaat veranderen.

Ik voel de pepernoten alweer in mijn nek hijgen, maar voorlopig is het heerlijk weer. Over een tijdje zal die pepernoot dan ook wel weer smaken en tegen de tijd dat 2013 op de teller staat ben ik er klaar voor! Ik heb er zin in!!!

Groetjes allemaal!
]]>
<![CDATA[July 03rd, 2012]]>Tue, 03 Jul 2012 09:05:56 GMThttp://www.gertjanpiek.nl/weblog/july-03rd-2012Voor de première

Dinsdag vandaag, donderdag de première. Het begint aardig te kriebelen. Denk dat ik er wel klaar voor ben. Vanavond met regisseur Petra Agricola nog één keer de hele voorstelling door nemen. Kijken of de (toch nog) op het laatst toegevoegde nieuwe teksten goed werken. Verder niet te veel meer doen. Ik ben de laatste weken erg druk geweest met de promotie, tot posters plakken in de stad toe! In het Dagblad van het Noorden stond "Daar in de Verte" vermeld als tip in de krant van zaterdag. In een aantal huis aan huis blaadjes ook aandacht voor de première. Nu gewoon maar heel hard hopen dat de zaal goed vol zit, liefst uitverkocht natuurlijk!
Omdat ik nu toch niet veel meer kan doen ga ik vanmiddag maar eens van het mooie weer genieten; lekker hardlopen!
In mijn hoofd komen de teksten dan vast nog duizend keer voorbij, maar dat is wel goed.
Nog dik 57 uur.........tik tik tik tik

Groetjes allemaal 

]]>
<![CDATA[June 25th, 2012]]>Mon, 25 Jun 2012 13:49:12 GMThttp://www.gertjanpiek.nl/weblog/june-25th-2012Barontheater

Afgelopen weekend heb ik de 2e en laatste try out gedaan van "Daar in de Verte". In het Barontheater te Opende. Wat een leuk nieuw theater is dat. Het verhaal erachter ook. Het idee van het theater is ontstaan doordat de "fietsende" fanfare (enige ter wereld) van Opende een nieuwe ruimte nodig had. Zij hebben met vrijwilligers het theater in 4 jaar tijd gebouwd met financiële hulp van diverse subsidies. Ik ben trots dat ik daar mijn try out mocht doen en heb er van genoten. Ik merkte dat ik een stuk minder gespannen was dan de eerste try out. Dit kwam ook wel doordat er hier geen bekenden aanwezig waren, wat ik eigenlijk wel prettig vind. Oeps, wat schrijf ik nou!!!! Bekenden; ondanks voorgaande regels....wel komen naar de première hoor!
Alle veranderingen die we hebben aangebracht na de eerste try out bleken goed te werken en een verbetering van de voorstelling. Nu nog wat puntjes op de i en dan op naar het Prinsentheater. Het schiet aardig op.
Vandaag begonnen met posters plakken en flyers uitdelen in "de stad". Ik ging het centrum in met een volle tas posters en kwam het centrum weer uit met een bijna net zo'n volle tas. Hmmm. Blijkt lastiger dan gedacht. Waar mag je plakken, waar niet. Inmiddels gemeente gebeld en nu klaar voor een tweede poging. Moet alleen wel op alle posters de entree prijs afplakken, want anders is het een commerciële poster en dat mag dus niet. Dus.
Mooi weer, dat mag nu wel een keer trouwens. Moet toch wel een beetje kleur hebben over anderhalve week. Die buik strak gaat niet meer lukken, maar dat gezonde kleurtje moet toch goed kunnen komen.
Groetjes allemaal en hopelijk tot ziens op 5 juli in het Prinsentheater!!
Foto
Barontheater

]]>
<![CDATA[Eerste artikel!]]>Tue, 24 Apr 2012 22:16:44 GMThttp://www.gertjanpiek.nl/weblog/eerste-artikelLaat mij daar staan. Op die planken. Theater. Zo vaak gedacht, zo vaak gedroomd. Nu niet meer denken, maar doen. Inmiddels misschien nog geen oude man, maar wel ouder dan ik wil. Tja, daar doe je niets meer aan. Ik sta der in 
ieder geval. Met mijn eigen solo voorstelling. Met trillende handen en een droge mond begin ik de eerste try out. Ik ga een klein beetje dood, maar ik ga door. 
Geen teksten vergeten, wat komt er na dit liedje, waarom lachen ze nu niet, waarom lachen ze nu juist wel, het gaat allemaal door mijn hoofd terwijl ik de voorstelling speel. Dan het laatste liedje en god zij dank het applaus. Klaar. 
Omkleden en dan blij, opgelucht en zeker ook trots naar de gasten om te vragen wat ze van het programma vinden. Ik geniet van de commentaren. “Prachtige liedjes”, “zo intiem, wat een lef”, “mooi!”. Dan voorzichtig ook wat puntjes van 
kritiek, au. Stom, want daar doe je een try out voor. Toch wil ik alleen maar horen hoe geweldig het was, mijn allereerste solovoorstelling, mijn kindje. Dan de ontlading na aardig wat opgebouwde spanning afgelopen weken, tranen. Tijd om 
te gaan slapen.Uitgeslapen en nu verder. Deze week de laatste liedjes inzingen voor de CD die bij de voorstelling hoort. Ik hoop dat deze nog voor de première op 5 juli klaar is. Komende tijd weer met veel plezier aan het werk om de 
puntjes op de i te zetten voor de première, nog een try out plannen. Sowieso maar eens uit gaan vinden hoe alles werkt in de wereld van het theater wat betreft boekingen, promotie en al die dingen…helaas niet mijn sterkste kant.
Dus: ik ga aan het werk! Groetjes!
d.d. 23-04-2012 
]]>